Prijevoz pokojnika iz Minhena, Njemačka, obično uključuje koordinaciju sa pogrebnim zavodima ili specijaliziranim uslugama prijevoza. Evo generalnog prikaza procesa:

Kontaktirajte pogrebnu kuću:

Započnite tako što ćete kontaktirati lokalnu pogrebnu firmu u Münchenu. Oni će vam pomoći u organizaciji transporta pokojnika. Pogrebne kuće su iskusne u rukovanju svim aspektima procesa i mogu pružiti smjernice i podršku u ovom teškom vremenu.


Navedite neophodne informacije:

Kada kontaktirate pogrebno poduzeće, morat ćete navesti detalje kao što su lokacija pokojnika, odredište i sve specifične zahtjeve ili želje koje možda imate.


Organizujte prevoz:

Pogrebno preduzeće će organizovati prevoz pokojnika. Ovo može uključivati koordinaciju sa transportnom službom koja je specijalizovana za repatrijaciju posmrtnih ostataka, posebno ako pokojnik treba da se preveze u drugu zemlju.


Dokumentacija:

Ovisno o destinaciji i lokalnim propisima, određena dokumentacija može biti potrebna za prijevoz pokojnika. Pogrebno društvo će vam pomoći u pribavljanju i kompletiranju svih potrebnih papira.


Logistika:

Logistiku transporta pokojnika obavljat će pogrebna služba ili transportna služba. To uključuje dogovaranje odgovarajućeg kontejnera ili sanduka, osiguravanje potrebnih dozvola i koordinaciju s pružaocima prijevoza.


Repatrijacija:

Ako se pokojnik prevozi u drugu zemlju, možda će biti potrebno napraviti dodatne aranžmane za repatrijaciju. To bi moglo uključivati koordinaciju sa konzulatima ili ambasadama, kao i usklađenost sa međunarodnim propisima.


Komunikacija i podrška:

Tokom cijelog procesa, pogrebno društvo će vam pružiti ažuriranja i podršku. Oni razumiju osjetljivu prirodu ovih aranžmana i tu su da vam pomognu na svakom koraku.
Neophodno je blisko sarađivati sa pogrebnim zavodom i svim drugim relevantnim stranama kako bi se osiguralo da se transport pokojnika obavlja s pažnjom, poštovanjem i profesionalnošću.